Restauratie Aardewerk

Bij de restauratie aardewerk zijn er vaak randbeschadigingen. Deze laten we meestal in overleg met de klant zitten omdat het bij de tand des tijds hoort van antiek aardewerk en het geaccepteerd word.

Aardewerk is een veel minder sterk materiaal dan de harde scherf van bv porselein en de aardewerk objecten werden vroeger vaak als gebruiksvoorwerp gebruikt. Dan is het niet vreemd dat er bij een vroeg stuk aardewerk  hier en daar een kleine rand beschadiging is opgetreden.

Conservatie Aardewerk

Bij de restauratie van een fraai aardewerk object moeten we niet TE ver gaan en ons doel voorbijschieten. Vaak wordt gedurende de restauratie de grens getrokken bij de beschadiging in het decor. Als er een blauwe lijn loopt, dan wordt het vaak storend ervaren en wordt de restauratie rustiger als we het aardewerk dan aanvullen. Bij breuken in aardewerk met veel crackelee laten we het op kleur gemaakte lijmnaadje soms voor wat het is, het is dan moeilijk te zien of het een haarscheur, lijmnaad of zelfs barstje in het aardewerk is.

Natuurlijk kan aardewerk prachtig gerestaureerd worden door middel van lijmen en aanvullen. Zeker als er een knop van een deksel ontbreekt of een hele scherf uit een schotel weg is.Deze kan gewoon bijgemaakt worden.

In het atelier in Hilversum zijn veel sierschotels, kast stellen en koeien en tafelstukjes van Delft gerestaureerd. In de tijd van antiquairs en veilinghuizen. Maar natuurlijk ook de kleine aardewerken Hummel figuurtjes en KLM paleisjes van de particuliere verzamelaar zijn meer dan welkom. Bij deze laatstgenoemde doelgroep speelt de emotionele waarde een grote rol en vind ik het zeer bevredigend en dankbaar om dit aardewerk te herstellen.

003.jpg
036.jpg
aardewerk-restauratie-024.jpg
aardewerk-restauratie-P1120791.jpg
aardewerk-restauratie-P1130947.jpg

Diverse berichten over mijn aardewerk restauratiewerkzaamheden

Restauratie zuil van aardewerk

Restauratie zuil van aardewerk

Deze grijs gebakken aardewerken zuil uit vermoedelijk Duitsland 1960 kwam in het atelier als een groot avontuur.

Lees verder

Restauratie vaas

Restauratie vaas

Restauratie aardewerken vaas gesigneerd door Chris Lambert Lanooy

Lees verder

ADRES

Margot van Os
Neuweg 77
1214 GM Hilversum

Parkeren kan op de J.H.B. Koekoekstraat
Entree naar het atelier is op de J.H.B. Koekoekstraat naast nummer 46

 

CONTACT

Tel: 035-6239789
Mail: info@margotvanos.nl