Restauratie vintage tafellamp

Deze grote vintage (74 cm hoge) keramische tafellamp is afkomstig van de Spaanse firma Bondia.
 1. Vintage tafellamp 01.jpeg

  Vintage tafellamp 01.jpeg

 2. Vintage tafellamp 02.jpeg

  Vintage tafellamp 02.jpeg

 3. Vintage tafellamp 03.jpeg

  Vintage tafellamp 03.jpeg

 4. Vintage tafellamp 04.jpeg

  Vintage tafellamp 04.jpeg

 5. Vintage tafellamp 05.jpeg

  Vintage tafellamp 05.jpeg

 6. Vintage tafellamp 06.jpeg

  Vintage tafellamp 06.jpeg

 7. Vintage tafellamp 07.jpeg

  Vintage tafellamp 07.jpeg

 8. Vintage tafellamp 08.jpeg

  Vintage tafellamp 08.jpeg

 9. Vintage tafellamp 09.jpeg

  Vintage tafellamp 09.jpeg

 10. Vintage tafellamp 010.jpeg

  Vintage tafellamp 010.jpeg

Bondia Ceramicas is in 1951 opgericht en produceert nog steeds exclusieve lampen. Gevestigd in de omgeving van Manises, van oudsher een plaats (nabij Valencia) met veel pottenbakkers – / keramiekateliers. ). Het merkteken staat waarschijnlijk onder de keramische voet. Om deze zichtbaar te maken zou het onderstel van de lamp verwijderd moeten worden. Bij deze vintage tafellamp is het wel geaccepteerd dat er bijvoorbeeld een klein deeltje af is van een blaadje omdat het vintage is. maar deze keramische vintage lamp is geheel gebroken en in vele delen uit elkaar gevallen. Ook zijn er bij deze vintage lamp wat blaadjes beschadigd en weg.

Omdat deze vintage lamp zo veel donkere craquelé heeft is er gekozen om de vintage lamp alleen te lijmen in de kleur en aanvullen en polijsten. Dus bij deze vintage lamp gaan we hem conserveren zodat hij weer mooi mag pronken, maar we gaan niet de lijmnaadjes weg werken. Immers hij is vintage en door de lijntjes in het keramiek is het nauwelijks te zien dat het een glazuur lijntje is of een lijmnaadje. Wel is er door de eigenaar en restorator overeengekomen om de paar ontbrekende blaadjes bij te maken. Eerst is er een mal getrokken van enkele vintage blaadjes die er naast staan. Daarna is er gegoten en na uitharding zijn de blaadjes op maat geschuurd en terug geplaatst op de plek waar ze afgebroken waren. Pas daarna is het op kleur gebracht, craquelé nagebootst omdat het anders te glad en nieuw is, het moet wel authentiek en vintage lijken, en dan pas geglazuurd in de juiste en overeenstemmende glans.Dus ook als er iets weg is en ontbreekt kan de restorator dit bijmaken zodat de vintage lamp weer rustig oogt.

Heeft u ook een object met schade die niet helemaal compleet meer is, schroom dan niet contact op te nemen met het atelier.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.