Restauratie Kintsugi met goud

In de afgelopen dertig jaar kon de opdrachtgever kiezen uit een conservatie, het lijmen en vullen in de kleur
 1. restauratie-kintsugi-met-goud 1.jpg

  restauratie-kintsugi-met-goud 1.jpg

 2. restauratie-kintsugi-met-goud 2.jpg

  restauratie-kintsugi-met-goud 2.jpg

 3. restauratie-kintsugi-met-goud 3.jpg

  restauratie-kintsugi-met-goud 3.jpg

 4. restauratie-kintsugi-met-goud 5.jpg

  restauratie-kintsugi-met-goud 5.jpg

Of het restaureren, het zo onzichtbaar mogelijk herstellen en retoucheren van de breuknaadjes en aanvullingen.

Maar het kan ook anders,  met Kintsugi worden de lijmnaadjes en scheuren en aanvullingen met goud ingekleurd. Er is dus ooit een breuk geweest, het is hersteld en met het bladgoud siert het het object nog meer. Kintsugi, bladgoud reparatie of gold leaf repair leert dat de littekens juist het object sieren. Volgens de legende stuurde de Japanse Ashikaga Yoshimasa in de 15 de eeuw een Chinese kom ter reparatie op en kreeg hem terug vol met krammen. Dit is wat men in die tijd deed.

Hij vond dit zo lelijk en gaf zijn ambachtslieden de opdracht iets fraaiers te bedenken en zo ontstond Kintsugi, wat in het Japans goud herstelling betekend. Men accepteert de schoonheid van gebroken stukken en accepteert de schade. Men verfraait het met een gouden randje er kan ook gekozen worden voor zilver als dit beter in Uw hedendaagse interieur past of bij bijvoorbeeld bij blauw- wit Kangshi waar al een zilveren hengsel aan zit.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG