Restauratie van de Iconische KLM Huisjes

Sinds 1952 zijn KLM Huisjes een geliefd geschenk voor businessclass passagiers aan boord van KLM Intercontinentale vluchten.
 1. Restauratie van KLM huisjes 01.jpg

  Restauratie van KLM huisjes 01.jpg

 2. Restauratie van KLM huisjes 02.jpg

  Restauratie van KLM huisjes 02.jpg

 3. Restauratie van KLM huisjes 03.JPG

  Restauratie van KLM huisjes 03.JPG

 4. Restauratie van KLM huisjes 04.jpg

  Restauratie van KLM huisjes 04.jpg

 5. Restauratie van KLM huisjes 05.jpg

  Restauratie van KLM huisjes 05.jpg

 6. Restauratie van KLM huisjes 06.jpg

  Restauratie van KLM huisjes 06.jpg

 7. Restauratie van KLM huisjes 07.JPG

  Restauratie van KLM huisjes 07.JPG

Deze originele Delfts blauwe miniatuur KLM huisjes zijn, geïnspireerd op de historische grachtenpanden van Amsterdam en soms andere Nederlandse steden. De KLM huisjes zijn niet alleen verzamelobjecten, maar ook culturele schatten. De inhoud van KLM huisjes als miniaturen is een grote zip van de beroemde en enige Young Dutch Bols Jenever, gedistilleerd door de Bols-distilleerderijen. In deze blog ontdekken we de kunst van het restaureren van deze iconische KLM huisjes en hoe ze worden hersteld naar hun oorspronkelijke glorie.

Er is een levendige verzamelwoede ontstaan onder deze KLM huisjes. En terecht, de zeldzaamheid varieert afhankelijk van de oplage en het afgebeelde gebouw, zoals het Frans Hals Huis, de Waag, het Paleis op de Dam, Theater Carré en ga zo maar door. Maar soms ontbreekt er iets aan deze paleisjes - de dopjes. Natuurlijk zou het  beste zijn als er een nieuw aardewerken dopje gebakken kan worden, maar wij maken een copy in een twee componenten materiaal. Qua vorm en kleur staat  het perfect en al vele paleisjes en KLM huisjes hebben een replica dopje waardoor uw dierbare KLM huisjes weer compleet ogen.

Het kan voorkomen dat een KLM huisje breekt of dat er een klein schilfertje af gaat, maar dat betekent niet het einde van zijn charme. Ook dit kunnen wij mooi herstellen en restaureren. Bij het restaureren maken we de KLM huisjes eerst zorgvuldig schoon, als er lijm aan zit wordt dat met oplosmiddelen verwijderd. Daarna zetten we de scherven van de KLM huisjes stuk voor stuk in elkaar met tape. Pas als alle stukjes zorgvuldig op zijn plek zitten laten we de op kleur gemaakte lijm er tussen vloeien. Als er kleine schilfertjes missen worden die bijgemaakt en op kleur gebracht. Soms is deze eerste restauratie stap, die wij conserveren van KLM huisjes noemen al voldoende fraai. U kan ook nog verder gaan door de naadjes van de  KLM huisjes gaan retoucheren voor een zo onzichtbaar mogelijk  resultaat.

KLM Huisjes zijn niet zomaar souvenirs; ze zijn een tastbare herinnering aan de rijke geschiedenis van KLM en Nederland. Door middel van zorgvuldige restauratie kunnen deze huisjes worden behouden voor toekomstige generaties om van te genieten. Als u een beschadigd of incompleet KLM Huisje bezit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend behandelplan en prijsopgave. We verwelkomen u graag in ons restauratieatelier om uw geliefde KLM Huisjes weer tot leven te brengen.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.