Duurzaamheid

Je kunt ‘duurzaamheid’ als volgt definiëren: de studie van hoe de natuurlijke systemen functioneren, hoe ze divers blijven en hoe ze hetgeen produceren om de ecologie in evenwicht te houden.

Je kunt ‘duurzaamheid’ als volgt definiëren: de studie van hoe de natuurlijke systemen functioneren, hoe ze divers blijven en hoe ze hetgeen produceren om de ecologie in evenwicht te houden. Ook houdt de studie naar duurzaamheid zich bezig met manieren om onze manier van leven te behouden zonder dat dit een negatief effect heeft op de natuur. Duurzaamheid houdt zich bezig met hoe we in harmonie met onze natuurlijke omgeving kunnen leven zonder deze te schaden of te vernietigen.

Tegenwoordig leven we in een moderne samenleving, die erg op consumptie is gericht. Daarnaast leven we een stedelijk bestaan, waarin een groot deel van de wereldbevolking in steden leeft. We consumeren dagelijks veel natuurlijke hulpbronnen. Ook gebruiken we in steden meer energie dan in een landelijke omgeving. We gebruiken veel stroom en gas. Bijvoorbeeld om apparaten op te laden, lichten te laten branden en ons huis te verwarmen.

Maar als we het over duurzaamheid hebben, hoe duurzaam is restaureren?

U gooit Uw object niet weg, maar lijmt het zelf of veel liever nog, u laat het professioneel restaureren. Vaak is het verdriet groot en grijpt men naar de lijm of gaat op Marktplaats of in een brocante winkel zoeken naar eenzelfde stuk keramiek, over duurzaamheid gesproken. Als u veel geluk heeft kan u een vervangend exemplaar kopen, maar dan rest u u wel uw eigen dierbare bezit weg te gooien, dit artikel gaat niet alleen over duurzaamheid, maar het weggooien van Uw dierbare bezit zal pijn doen. Ook wijkt het nieuw gekochte stuk altijd iets af qua kleur, glazuur of het verfspatje zit er niet maar aan op de plek waar u het gewent bent bij Uw eigen object.
Als u een foto stuurt naar het atelier kunnen wij al een globale prijs met behandelplan voorstellen voordat u op afspraak langs komt, duurzaamheid! U kan het laten conserveren, dat is lijmen en aanvullen in de kleur, u ziet nog wel de krasjes/ lijmnaadjes , maar het object kan weer pronken in de kast en duurzaamheid, behouden worden.

De eerste stap is het meest vriendelijk in prijs en de eerlijkste herstel methode. Daarna kan u kiezen uit het juist accentueren van de restauratie met goud, Kintsugi is een 15de eeuwse Japanse restauratie techniek die leggen juist goud op de “wonden”omarmen de imperfectie. Of juist het meest onzichtbare is restaureren; plamuren, schuren en verdoezelen van het lijmnaadje en de aanvulling. Dit op kleur retoucheren kan met een penseel of met een airbrush.

Tot slot gaat dit artikel over duurzaamheid, niet weggooien maar behouden van het object voor een betere wereld en een mooie toekomst voor de volgende generatie.

Heeft u ook een beschadigd object, schroom dan niet contact op te nemen met het atelier.

Duurzaamheid