Margot van Os

Margot van Os is sinds 1991 werkzaam in het restauratie vak.

Geboren met een artistieke moeder en een vader als veilingmeester en taxateur groeide ze op in een “antiek Nest” zoals ze het zelf beschrijft; vol met museum bezoeken en het mee werken op Kunst en Antiek veilingen en beurzen.

Na het NIMETO in Utrecht, waar ze kunstgeschiedenis, kleurenleer en grafische vormgeving volgde heeft ze het restauratie vak keramiek in Engeland geleerd. Ze was te vinden op West Dean college, op het depot van V&A in Londen en pas na haar opleiding toen ze bij de Belgische restorator in de buurt van Antwerpen in de leer ging, kreeg ze pas echt de kneepjes van het vak goed in haar artistieke vingers.

Wat kan ik voor u restaureren?

  • Modern Keramiek
  • Beelden van Gips
  • Delfts Aardewerk
  • Tuinvazen en objecten
  • Antiek Porselein
  • Archeologische vondsten
  • Zoutglazuur potten
  • Glas en Kristal
  • Stenen voorwerpen
Margot van Os

Om bij te blijven volgt ze nog jaarlijks cursussen en bijeenkomsten en jaarlijks draagt ze haar vak uit op een buitenfair op b.v. de Kunst en Antiekbeurs in de grote kerk in Naarden. Ook is ze lid van de Restoratoren Nederland.

Niet alleen bedrijven

Waar ze de eerste 15 jaar haar atelier bijna volledig draaide op antiquairs, vooraanstaande veilinghuizen, grote musea en verzekeringsmaatschappijen in binnen en buitenland, hield ze de particulier altijd hoog in het vaandel. Er is een verschuiving opgetreden; “ de eerstgenoemde groep wilde graag zo onzichtbaar mogelijk herstellen. Het gaf haar ook zeker wel veel voldoening als een zeldzaam object eerst in het atelier op de werkbank stond en later op een grote beurs achter een perspex vitrine stond te pronken.”

Vooral ook particulieren

Toch haalde Margot altijd al de meeste bevrediging uit het werken aan objecten met een emotioneel verhaal, veelal van een particulier die het object uit familie bezit al jaren in zijn bezit heeft met een prachtig verhaal. Juist die emotie en de herinnering die weer tot leven komt als ze eraan mag werken is fantastisch.

Dat ze nu aan de Nederlandse versie van The Repair Shop, oorspronkelijk van de BBC uit Engeland, mag meewerken bevestigd haar vakmanschap, liefde voor het vak en vertrouwen in het fraaie eindresultaat.