Restauratie van steengoed

Restauratie van steengoed

Bij de restauratie van steengoed is het soms moeilijk vast te stellen van welk materiaal een object gemaakt is. Bepaalde soorten steengoed zijn duidelijk, maar soms is het net een ander bak procedé.

Wij stellen dit graag van te voren vast om te weten welke soort epoxy we moeten gebruiken. We verlijmen het object dan in dezelfde kleur, vullen steengoed  aan waar nodig is en restaureren uiteindelijk het steengoed.

Meestal heeft een opdrachtgever het steengoed al beschadigd in huis en is het in die staat uit een erfenis of schenking verkregen. Heel vaak is er een ongeluk met breekbaar aardewerk geweest en is men zelf aan de slag gegaan met lijm. Heel zelden belt men de restorator direct na een ongeluk en is het object nog puur. De steengoed restauratie heeft dan het mooiste resultaat. Het object hoeft alleen met alcohol ontvet te worden voordat we aan de restauratie beginnen.

Oude steengoed restauraties

Heeft u een object wat beschadigd is en bent u benieuwd naar wat een restauratie kost?

Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie op.

Bij oude steengoed restauraties worden de scherven eerst weer losgemaakt en grondig gereinigd met oplosmiddelen of een spatel en watje
(met alcohol of ac eton). Pas daarna kan de restauratie steengoed echt beginnen. In overleg met de opdrachtgever worden van te voren een duidelijk behandelplan en kosten beraming besproken. Wilt men het steengoed gerestaureerd of geconserveerd hebben? Alles is bespreekbaar.

Diverse berichten over mijn steengoed restauratiewerkzaamheden

Beschadigd keramisch sculptuur

Beschadigd keramisch sculptuur

De klant kwam zwaar ontzet aan in mijn atelier met dit prachtige beschadigd sculptuur.…

Lees verder

Restauratie sierschotel

Restauratie sierschotel

Deze sierschotel hing al zolang de opdrachtgever zich kon herinneren bij zijn ouders boven de schoorsteenmantel…

Lees verder

Restauratie zuil van aardewerk

Restauratie zuil van aardewerk

Een zuil met een emotionele waarde die de familie graag wilde behouden.…

Lees verder