Restauratie Steengoed

Bij de restauratie van steengoed is het soms moeilijk vast te stellen van welk materiaal een object gemaakt is. Bepaalde soorten steengoed zijn duidelijk, maar soms is het net een ander bak procedé.

Wij stellen dit graag van te voren vast om te weten welke soort epoxy we moeten gebruiken. We verlijmen het object dan in dezelfde kleur, vullen steengoed  aan waar nodig is en restaureren uiteindelijk het steengoed.

Meestal heeft een opdrachtgever het steengoed al beschadigd in huis en is het in die staat uit een erfenis of schenking verkregen. Heel vaak is er een ongeluk met breekbaar aardewerk geweest en is men zelf aan de slag gegaan met lijm. Heel zelden belt men de restorator direct na een ongeluk en is het object nog puur. De steengoed restauratie heeft dan het mooiste resultaat. Het object hoeft alleen met alcohol ontvet te worden voordat we aan de restauratie beginnen.

Oude steengoed restauraties

Bij oude steengoed restauraties worden de scherven eerst weer losgemaakt en grondig gereinigd met oplosmiddelen of een spatel en watje (met alcohol of ac eton). Pas daarna kan de restauratie steengoed echt beginnen. In overleg met de opdrachtgever worden van te voren een duidelijk behandelplan en kosten beraming besproken. Wilt men het steengoed gerestaureerd of geconserveerd hebben? Alles is bespreekbaar.

restauratie-zuil-steengoed-20150616_135602.jpg
restauratie-zuil-steengoed-P1120215.jpg
restauratie-zuil-steengoed-P1120442.jpg
restauratie-zuil-steengoed-P1120449.jpg
P1120262.JPG

Diverse berichten over mijn steengoed restauratiewerkzaamheden

Restauratie aan St. Ambrosius beeld

Restauratie aan St. Ambrosius beeld

Dit prachtige beeld van de heilige St. Ambrosius is 54 cm. hoog en gesigneerd, afkomstig van de hand van de beeldhouwer ‘Sjef Eymael” 1991

Read more

ADRES

Margot van Os
Neuweg 77
1214 GM Hilversum

Parkeren kan op de J.H.B. Koekoekstraat
Entree naar het atelier is op de J.H.B. Koekoekstraat naast nummer 46

 

CONTACT

Tel: 035-6239789
Mail: info@margotvanos.nl