Beschadigd keramisch sculptuur

De klant kwam zwaar ontzet aan in mijn atelier met dit prachtige beschadigd sculptuur.
 1. Beschadiging Sculptuur 6.jpeg

  Beschadiging Sculptuur 6.jpeg

 2. Beschadiging Sculptuur 5.jpeg

  Beschadiging Sculptuur 5.jpeg

 3. Beschadiging Sculptuur 3.jpeg

  Beschadiging Sculptuur 3.jpeg

 4. Beschadiging Sculptuur 4.jpeg

  Beschadiging Sculptuur 4.jpeg

 5. Beschadiging Sculptuur 1.jpeg

  Beschadiging Sculptuur 1.jpeg

 6. Beschadiging Sculptuur 2.jpeg

  Beschadiging Sculptuur 2.jpeg

Het beschadigd keramische sculptuur was in drie grote delen en vele kleine scherven uiteen gevallen bij een onhandige manoeuvre. Voorzichtig en afzonderlijk verpakt waren de delen van het beschadigd keramisch sculptuur in een deken gewikkeld en aangekomen in het atelier.

Een foto, genomen in de tuin toen het nog heel was, werd meegekomen om te laten zien hoe het beschadigd keramisch sculptuur eruit ha gezien voor de schade. Liefdevol had de eigenaar altijd over haar rug gewreven en er tegen gepraat. Nu lag het beschadigd sculptuur in handen van mij als restorator. Het beschadigd sculptuur is vervaardigd van een keramisch materiaal ,maar heeft een uitstraling alsof het beschadigd sculptuur van brons is gemaakt.

Zorgvuldig heb ik alle delen schoongemaakt en in elkaar gepast en met tape vastgezet. Zelfs de kleine schilfertjes konden worden terug geplaatst. Pas toen alles in elkaar zat heb ik er door middel van capillaire werking de lijm er tussen laten vloeien.  Na uitharding zijn de ontbrekende scherfjes aangevuld met een twee componenten pasta die al redelijk op kleur gemaakt was. Na uitharding is het voorzichtig zonder het beschadigd sculptuur zelf te raken op vorm geschuurd. Dit enkele malen herhaald met plamuur tot er geen lijmnaadje en aanvulling meer te zien en in dit geval te voelen was. Pas daarna werd het in verschillende lagen plaatselijk op kleur geretoucheerd.

Pas na het polijsten werd het beschadigd sculptuur met wax behandeld voor dezelfde matte huid voor het minst zichtbare resultaat. Aan de achterzijde van het voorheen beschadigd keramisch sculptuur staat een signatuur die we nu nog niet kunnen herleiden, ik blijf er naar op zoek. wel heeft het gerestaureerde beschadigd sculptuur een grafisch, bijna Toorop achtige uitstraling, wij zijn er verliefd op en ze mag weer tentoongesteld worden en is behouden voor de toekomst, om nog vele generaties lang van te genieten.

Heeft u ook een beschadigd beeld, schroom dan niet contact op te nemen met het atelier.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG