Restauratie aan drie carnaval medaillons, oftewel een veldteken

Het eerste veldteken is in 1956 uitgebracht door het Oranje comité.
  1. restauratie aan drie carnaval medaillons 1.jpg

    restauratie aan drie carnaval medaillons 1.jpg

  2. restauratie aan drie carnaval medaillons 2.jpg

    restauratie aan drie carnaval medaillons 2.jpg

  3. restauratie aan drie carnaval medaillons 4.jpg

    restauratie aan drie carnaval medaillons 4.jpg

  4. restauratie aan drie carnaval medaillons 5.jpg

    restauratie aan drie carnaval medaillons 5.jpg

  5. restauratie aan drie carnaval medaillons 6.jpg

    restauratie aan drie carnaval medaillons 6.jpg

  6. restauratie aan drie carnaval medaillons 8.jpg

    restauratie aan drie carnaval medaillons 8.jpg

  7. restauratie aan drie carnaval medaillons 7.jpg

    restauratie aan drie carnaval medaillons 7.jpg

De opbrengst werd gebruikt voor het kindercarnaval, en het was de opzet om van het Roosendaals Carnaval een groot feest te maken. Na het oprichten van de Stichting Carnaval Roosendaal op 4 februari 1959 hebben deze het uitbrengen van de veldtekens overgenomen.

Naast een welkome bijdrage aan het Roosendaals carnaval zijn veldtekens voor veel Tullepetaonen ware verzamelitems geworden. Iedereen kan een ontwerp voor een veldteken indienen. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet het wapen van Roosendaal erop staan, of de drie rozen. Ook het jaartal en RSD hoort erop te staan. Een motivatie van de ontwerper mag ook niet ontbreken. Deze worden beoordeeld door de Stichting Carnaval Roosendaal. Het winnende ontwerp gaat naar de modelleur, en als de mal dan klaar is, worden ze in gips gegoten. Als ze dan droog zijn, dan worden de veldtekens door vrijwilligers in de loods aan de Kuisel geverfd. Daarna volgt er nog een laag vernis, en zijn ze klaar voor de verkoop.

Deze drie veldtekens kwamen beschadigd aan in mijn atelier, de eigenaar had ze in een doosje van oma gevonden na haar overlijden en kreeg er interesse in. Hij heeft nu de serie compleet en ze fraai in een zwarte lijst naast elkaar als verzameling en herinnering aan zijn geliefde oma aan de muur hangen.

Ik heb deze veldteken eerst schoongemaakt met een wattenstaafje en  alcohol, daarna de afgesleten neus en een paar scherfjes aangevuld op de veldteken en daarna heel voorzichtig in model geschuurd. met een voorbeeld van de originele veldteken heb ik de juiste kleur en decor van bv de clownsmond op de veldteken na kunnen bootsen. Op het laatst heb ik de veldteken in de was gezet om het te beschermen en een doffe look te geven. zo ziet het veld teken er weer uit alsof er nooit een schade geweest is. Heeft u ook een dierbare verzameling die beschadigd is, schroom dan niet contact op te nemen met het atelier.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG