The Repair Shop van 2019 RTL 4

In september 2019 was de Nederlandse versie van het BBC-programma The Repair Shop te zien bij RTL 4.

Elke week zet een team van ambachtslieden en vakmensen hun vaardigheden in om beschadigde maar gekoesterde voorwerpen in volle glorie te herstellen. Margot van Os uit Hilversum is de specialist van keramiek.

Presentator Humberto Tan gaat in gesprek met de eigenaren. Waarom zijn deze objecten zo dierbaar voor hen? Wat hopen ze terug te zien na de restauratie en welke emotie roept de hereniging bij ze op? The Repair Shop opent de deuren voor bijzondere herinneringen en biedt een duurzame toekomst aan het voorwerp dat deze herinneringen met zich meedraagt.

Presentator Humberto Tan is geraakt door de bijzondere inkijk die hij krijgt in de levens van zijn gasten: “The Repair Shop is een vat vol verhalen, gigantisch veel vakmanschap en heel veel liefde. Elk verhaal begint met een eigenaar die een object met emotionele waarde inbrengt. Vervolgens nemen de vaklieden het object onder handen. Deze metamorfose is echt een lust voor het oog. Tot slot volgt de hereniging van het dierbare object met de eigenaar. Dan zie je de emotie, de opluchting, een herinnering aan vroeger.”

The Repair Shop was voor het eerst te zien op de BBC. Inmiddels telt het programma vier seizoenen. In maart 2019 is The Repair Shop uitgeroepen tot Best Daytime Programme bij de Royal Television Society Awards. The Repair Shop is vanaf maandag 2 september wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

bron: William Rutten

Lees hier wat meer over de reparaties die ik heb uitgevoerd

Reparatie van het melkkannetje

Reparatie van het melkkannetje

In The Repair Shop heb ik aan een fraai melkkannetje mogen werken. De moeder van de twee zussen heeft dit destijds zelf als keramiste gemaakt.…

Lees verder

Restauratie keramiek aapje

Restauratie keramiek aapje

In The Repair Shop heb ik als specialist keramiek aan het aardewerken aapje van de gebroeders Tichelaar uit Makkum mogen werken.…

Lees verder

Restauratie gipsen marine schildje

Restauratie gipsen marine schildje

In The Repair Shop heb ik als specialist keramiek aan het de gipsen marine schild mogen werken…

Lees verder

Restauratie gipsen paard

Restauratie gipsen paard

In The Repair Shop heb ik als Specialist Keramiek mogen werken aan een gipsen paard.…

Lees verder

Restauratie gipsen Wella plaquette

Restauratie gipsen Wella plaquette

In The Repair Shop heb ik als specialist keramiek aan de gipsen Wella Plaquette mogen werken.…

Lees verder