Restauratie Koesthuis Baarn

In de Pekingtuin in Baarn staat het oude koetshuis wat nu als kunsthuis dienst doet.
  1. Restauratie Koetshuis Baarn 1.jpg

    Restauratie Koetshuis Baarn 1.jpg

  2. Restauratie Koetshuis Baarn 2.jpg

    Restauratie Koetshuis Baarn 2.jpg

  3. Restauratie Koetshuis Baarn 3.jpg

    Restauratie Koetshuis Baarn 3.jpg

Voorheen is er door een aannemersbedrijf al eens aan gewerkt en voorzien van een nieuw oor en zijn ze ooit door een schildersbedrijf compleet wit overgeschilderd bij een renovatie aan het hele pand. Dit was allemaal terug te vinden in het archief op het gemeentehuis. Ook vond ik op internet daar een zwart wit foto waarop duidelijk te zien was dat de paarden medaillons oorspronkelijk donker gekleurd waren. Met de laatste storm was er nog een oor af gebroken en verdwenen, dus ik had de eer om ze te mogen herstellen.

Vorige zomer heb ik twee weken op een steiger op 4 meter hoogte mogen werken aan het herstel van de medaillons. Eerst werd alles in de afbijt gezet en de oude verflaag zorgvuldig verwijderd. Er bleek nog een oor lelijk vervangen te zijn en moest de oude restauratie ongedaan gemaakt worden. Daarna zijn de oren die oorspronkelijk van de paarden zelf waren gelijmd en twee opnieuw door de restorator gemodelleerd en bijgemaakt.

Eerst zijn de twee paarden hoofden geïmpregneerd en daarna fraai en een rode kleur geschilderd. De medaillons zelf zijn in een cement kleur grijs geschilderd, conform de archief foto.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG