Restauratie aan een grafornament

Een grafornament op de Rooms Katholieke begraafplaats in Amersfoort.
  1. Restauratie aan een grafornament.jpg

    Restauratie aan een grafornament.jpg

Betreft een schade aan een aardewerken geglazuurde object toegeschreven aan de kunstenaar Charles Vos. Niet gesigneerd. ca. 1946-1947

Hoogte van het beeld is 120 cm, de voet is 40 x 60 cm.

Voorstelling een grote Engel figuur met vleugels en drie kleine engelenkopjes. Gestileerd en geglazuurd in wit, groen en blauw tinten. De jurk is wit en de gedrapeerde en geplooide mantel is blauw. Over het gehele beeld zijn bakfoutje die door de tand des tijds zijn gaan openstaan en volgelopen met water en door vorst zijn uitgezet. Ook zit er hier en daar mos in gegroeid en is er in het verleden hier en daar wat mortel ingesmeerd.

Voor het behoud van het object is het van het grootste belang eerst het beeld helemaal schoon te maken met de stoomreiniger en borstel met lauw warm water en de barsten uit te krabben en schoon te maken, te drogen, impregneren met lijm( op kleur gemaakt )om verder verval te voorkomen. Daarna aan te vullen in de kleur. Dus op de plek van de Raku, een zwart toon te benaderen en op de andere gedeelten de plaatselijke glazuur na te bootsen. Voor een rustig en fraai eind resultaat. Dit komt ten goede aan het behoud van het beeld en ziet er voor het oog fraai en rustig uit. Ook is er een uiteinde van een vleugel weg en dient in de kleur aan gevuld te worden. De aanvulling is gemodelleerd met een twee componenten putty en in de juiste vorm geschuurd en op keur gebracht.

Als laatste is er geglazuurd met koude lak die voor buiten bestemd is om dat het beeld in weer en wind staat en tegen allee elementen moet kunnen. Als laatste is het met een donkere wax gepatineerd voor het oude effect en blanke wax voor de juiste matheid / eiglans.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG