Emotionele waarde

Vele objecten met emotionele waarde staan in mijn atelier te wachten op een restauratie.
 1. Restauratie - Emotionele waarde 1.jpg

  Restauratie - Emotionele waarde 1.jpg

 2. Restauratie - Emotionele waarde 2.jpg

  Restauratie - Emotionele waarde 2.jpg

 3. Restauratie - Emotionele waarde 3.jpg

  Restauratie - Emotionele waarde 3.jpg

 4. Restauratie - Emotionele waarde 4.jpg

  Restauratie - Emotionele waarde 4.jpg

 5. Restauratie - Emotionele waarde 5.jpg

  Restauratie - Emotionele waarde 5.jpg

Als een familiestuk aan diggelen valt met emotionele waarde is juist het verhaal achter het object misschien nog wel van een groter belang dan de schade zelf.

Als men iets laat vallen met emotionele waarde en wat bij een val  breekt in vele stukken, is het verdriet groot. Het porseleinen beeld roept herinneringen op aan de reis die U twintig jaar geleden heeft gemaakt met uw beste vriend, U heeft het van moeder uit de erfenis gekregen of Uw object heeft grote emotionele waarde om een ander verdrietig en mooi persoonlijk verhaal.

Regelmatig word ik als restaurator gebeld of gemaild met een bescheiden vraag; “Het beeld is kapot en niet echt heel oud of van grote financiële waarde, maar heb er veel verdriet van, wilt u dat ook wel maken?” Het heeft een hoge emotionele waarde!”

Mijn hart gaat sneller kloppen juist van de objecten met hoge emotionele waarde, ik mag niet alleen het beschadigde object “helen” maar ook het emotionele verhaal erachter. Natuurlijk heb ik ook altijd liefde voor het vak en zie een uitdaging hoe ik een restauratie tot een fraai einde kan brengen. Ik houd ervan om in mijn restauratie bubbel naar oplossingen te zoeken en het te herstellen. Maar het luisteren naar het verhaal achter het beschadigde object, onder het genot van een kop koffie in mijn atelier met emotionele waarde en het uitvoeren van de restauratie en koesteren van dat stuk met emotionele waarde geeft me een extra drijfveer om het tot een mooi einde te brengen.

Ik besef hoe bijzonder het is dat de klant het juist bij mij achter laat en me in vertrouwen neemt om die emotie met mij te delen en toe te vertrouwen. Deze ontmoetingen met mensen met hun object en de emotionele waarde erachter kleuren mijn dag. De dankbaarheid is dan ook groot als ze het object weer onder ogen krijgen, zowel bij de opdrachtgever als bij mij als restorator.

In dit geval met schade aan het porseleinen Chinese figuur was het verdriet groot toen het in vele stukken op de vloer uiteen viel. Met pijn in zijn hart dacht hij het weg te doen, zelf lijmen was geen optie. De familie heeft het in een schoenendoos naar mijn atelier gebracht alwaar het weer fraai in elkaar werd gezet en op kleur bijgewerkt. Zonder dat de eigenaar in Amsterdam het wist is het fraai hersteld en op zijn verjaardag aan hem gepresenteerd. Deze foto die ik van zijn familie lid ontving zegt voor mij genoeg...........de blije blik in zijn ogen en de liefde waarmee hij er naar kijkt en het beeld met emotionele waarde vast houdt.

Wees dus niet  bescheiden met langskomen met een beschadigd object waar u aan gehecht bent en wat op “de markt” niet veel meer op brengt of misschien zelfs wel een beetje Kitsch is, een bezit met een emotionele waarde is in het atelier in Hilversum in vertrouwde handen.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG