Conservatie of restauratie aan blauw wit Chinees porselein

Blauw wit Chinees porselein is al door de eeuwen heen een lustig verzamelaars object, maar het is helaas zeer breekbaar.
 1. Blauw wit Chinees porselein restauratie 3.jpg

  Blauw wit Chinees porselein restauratie 3.jpg

 2. Blauw wit Chinees porselein restauratie 4.jpg

  Blauw wit Chinees porselein restauratie 4.jpg

 3. Blauw wit Chinees porselein restauratie 5.jpg

  Blauw wit Chinees porselein restauratie 5.jpg

 4. Blauw wit Chinees porselein restauratie 6.jpg

  Blauw wit Chinees porselein restauratie 6.jpg

 5. Blauw wit Chinees porselein restauratie 7.jpg

  Blauw wit Chinees porselein restauratie 7.jpg

Het goede nieuws is dat blauw wit chinees porselein zich zeer fraai laat herstellen. Zo kan u ervoor kiezen om Uw blauw wit chinees porselein te laten conserveren; dat is lijmen in de kleur. Omdat het blauw wit Chinees porselein zo melkwit en dun is, blijft er na het lijmen alleen een prachtig klein haarlijntje over.

Als er minuscule schilfertjes bij zijn worden die allemaal zorgvuldig terug geplaatst in het blauw wit Chinese porselein en als er een paar ontbreken worden ze aangevuld in dezelfde kleur om een fraai en rustig beeld te krijgen. De laatste jaren vinden we deze behandeling voor blauw wit Chinees porselein al voldoende.

Het is financieel voor U ook wat vriendelijker omdat het minder werk is dan restaureren en het is wel zo eerlijk, het verteld het verhaal van de oude schade aan uw blauw wit chinees porselein.

De tweede stap die er uit voort zou kunnen vloeien is het verdoezelen van de lijmnaadjes en aanvullingen in uw blauw wit Chinees porselein. Zo onzichtbaar mogelijk, maar altijd reversibel.

Deze restauratie stap kunnen we in overleg veel later uitvoeren; dat u eerst akkoord gaat met de conservatie van uw blauw wit chinees porselein, komt kijken en pas dan besluit of u met het proces verder wil gaan of het erbij laat.

Het kan zelfs nog veel later, dat u eerst thuis of op locatie kijkt naar de lichtval en het blauw wit Chinees porselein en er dan later nog eens op terug komt.

Als u een een bezoek aan het atelier maakt, bespreken we met elkaar de twee verschillende mogelijkheden met de daarbij horende kosten beraming

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG