Kintsugi Glas Restauratie van Klaas Gubbels' Koffiekannen"

Ontelbare glasscherven met goud herstellen
 1. Kintsugi Glas Restauratie 01.jpeg

  Kintsugi Glas Restauratie 01.jpeg

 2. Kintsugi Glas Restauratie 02.jpeg

  Kintsugi Glas Restauratie 02.jpeg

 3. Kintsugi Glas Restauratie 03.jpeg

  Kintsugi Glas Restauratie 03.jpeg

 4. Kintsugi Glas Restauratie 04.jpeg

  Kintsugi Glas Restauratie 04.jpeg

 5. Kintsugi Glas Restauratie 05.jpeg

  Kintsugi Glas Restauratie 05.jpeg

 6. Kintsugi Glas Restauratie 06.jpeg

  Kintsugi Glas Restauratie 06.jpeg

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

Klaas Gubbels, de befaamde Nederlandse kunstenaar geboren in Rotterdam in 1934, staat bekend om zijn iconische stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. Als docent aan de Willem De Kooning Academie heeft hij zijn passie voor kunst doorgegeven aan latere generaties. In 2022 ontving hij de prestigieuze Singerprijs als erkenning voor zijn bijdrage aan de kunstwereld.

In het atelier doemde een uitdaging op toen twee blauwglazen koffiekannen van Klaas Gubbels, geplaatst op zwarte glazen voeten, het slachtoffer werden van een ongelukkige val met een van Gubbels' schilderijen. De ontelbare scherven vormden een puzzel van twee dezelfde koffiekannen, waarbij vele scherfjes vergruisd en verloren gingen.

Glas restaureren vergt vakmanschap, en met gebruik van een waterdunne twee componenten epoxy, die luchtbellen vermijdt, niet verkleurt en de reflectie van licht wegneemt, slaagde het atelier erin de koffiekannen weer in elkaar te zetten. Desondanks bleven krasjes aan de binnen- en buitenkant zichtbaar, onmogelijk te polijsten of te retoucheren zoals bij keramiek restauratie.

In overleg werd voor de twee koffiekannen Kintsugi restauratie met goud gekozen. Gouden lijnen en aanvullingen, in plaats van de gebruikelijke opvullingen, voegen een artistiek element toe aan de kunstwerken van Klaas Gubbels. Deze keuze vertelt een verhaal van herstel en vernieuwing, waarbij de gebrokenheid van het verleden wordt omgezet in een opvallende en betekenisvolle gouden herrijzenis.

Als u een glazen voorwerp koestert of een kunstwerk van Klaas Gubbels dat hersteld moet worden, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons atelier. Wij zijn er om uw kunstwerken nieuw leven in te blazen.