The Repair Shop en Flipje van de Betuwe

Als restaurateur bij de Repair shop werk je ook aan eigen opdrachtgevers, zo had ik destijds ook Flipje van de Betuwe.
 1. Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 1.jpg

  Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 1.jpg

 2. Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 2.jpg

  Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 2.jpg

 3. Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 3.jpg

  Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 3.jpg

 4. Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 4.jpg

  Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 4.jpg

 5. Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 5.jpg

  Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 5.jpg

 6. Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 6.jpg

  Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 6.jpg

 7. Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 7.jpg

  Repairshop restauratie van Flipje van de Betuwe 7.jpg

Door mijn deelname als restaurateur van de Nederlandse Repair shop heb ik zeker meer naamsbekendheid gegenereerd onder de particulieren. Stond ik 28 jaar lang eens per jaar op een beurs om mijn vak uit te dragen, na de uitzendingen op TV als restaurateur van de Repair shop, met maar liefst acht uitzendingen lang van een uur landelijk, heeft deze manier van het vak uitdragen overbodig gemaakt. Nu ligt door Covid 19 het beursbezoek ook al een jaar plat.

Zo kan u me wel eens zijn tegengekomen op de Winterfair op paleis het Loo in Apeldoorn, op PUUR in huize Doorn, in de hooiberg van Marienwaard, op paleis Soestdijk in een grote pagode tent of vele winters lang in de grote kerk in Naarden op de Kunst en Antiekbeurs.

In al die werkzame jaren ben ik vaker met het restauratie vak op TV geweest, maar zo’n grote productie waarin  ik de restaurateur van de Repairshop was niet. Herinneringen komen weer tot leven en verdrietige verhalen worden geheeld, niet alleen het object zelf!

Bij de BBC draait The Repair Shop al jaren zeer succesvol en ik kijk er maar wat graag naar, het is een feest van herkenning als Nederlandse restaurateur Repair shop. Mijn Engelse alter ego en ik hebben regelmatig contact met elkaar over restauraties en oplossingen.

Zo werkte ik als restaurateur Repair shop ook aan eigen werk van opdrachtgevers, wat dus niet is uitgezonden op RTL4 en zo had ik destijds ook Flipje van de Betuwe. Dit van gips gemaakte fruit mannetje was gemaakt met een frame van ijzerdraad en allemaal aardbeien, op zijn plankje prijst hij een potje jam aan. Menig kruideniers winkel had Flipje in zijn winkel staan als reclame materiaal. En vele erfgenamen komen in mijn atelier in Hilversum met een beschadigde Flipje van de Betuwe.

Zo ook deze gipsen Flipje. We hebben goed met elkaar besproken dat zijn gezichtje en koks muts wel gerestaureerd moesten worden, maar zeker niet overgeschilderd! Zijn gehavende huidskleur met krasjes en vlekjes en plekje door de tand des tijds moesten behouden blijven.

Wel heb ik het puntje van zijn neus bijgemaakt, een deel van het lokje haar wat weg is en de deuk uit zijn kin gehaald.

Het ijzer in de rode bolletjes was flink aan het roesten, eerst is dat schoongeborsteld met staalwol, daarna geïmpregneerd om verder roesten te stoppen en daarna pas weer op de juiste vorm aangevuld.

Alles is goed schoongemaakt, gelijmd en aangevuld. Pas later weer in model geschuurd en op de juiste kleur en matheid en glans gebracht.

Toen Flipje binnen kwam toverde hij een glimlach op mijn gezicht omdat hij me aan mijn deelname deed denken als restaurateur van de Nederlandse Repair shop,

zo zie je maar dat Flipje bij mij herinneringen tot leven bracht.

Heeft u ook een dierbaar bezit wat beschadig is of een opknap beurt kan gebruiken, aarzel dan niet contact op te nemen met met atelier in Hilversum.

Graag tot ziens!

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG