Restauratie van een Tang Dynasty paard

Tijdens de Tang dynastie (618-907) bereikte de Chinese keramische traditie een artistiek hoogtepunt.
 1. restauratie tang paard 2.jpg

  restauratie tang paard 2.jpg

 2. restauratie tang paard 4.jpg

  restauratie tang paard 4.jpg

 3. restauratie tang paard 3.jpg

  restauratie tang paard 3.jpg

 4. restauratie tang paard 1.jpg

  restauratie tang paard 1.jpg

 5. restauratie tang paard 5.jpg

  restauratie tang paard 5.jpg

 6. restauratie tang paard 6

  restauratie tang paard 6

 7. restauratie tang paard 8

  restauratie tang paard 8

 8. restauratie tang paard 7

  restauratie tang paard 7

Op basis van het bruin en groen geglazuurde aardewerk uit de Han dynastie ontstond het befaamde driekleurige aardewerk, het Tang Sancai.

Verreweg het meeste van het driekleurige aardewerk werd geproduceerd als grafgift (minqi). Rond Changan en Luonyang waren daarvoor grote werkplaatsen ingericht. In de graven van hooggeplaatste personen werd aardewerk in alle maten en soorten bijgezet. Zo waren er beelden om het graf te bewaken, beelden om de goden gunstig te stemmen en voorwerpen en beelden om ervoor te zorgen dat het de overledene in heet hiernamaals aan niets zou ontbreken. Het paard gold als het meest favoriete dierfiguur. Geproduceerd in mallen werd het soms in grote getalen bijgezet.

Voor restauratie gebruik ik altijd de originele poeders, aarde en grondstoffen om de lijmnaadjes en aanvullingen te verdoezelen of weg te deppen.

Deze conservaties en restauraties kunnen zeer fraai uitgevoerd worden. Ook heb ik de afgelopen 30 jaar al talloze fat ladies, graf vazen en ruiters te paard mogen herstellen.

YouTube kanaalKijk voor het eindresultaat op mijn YouTube kanaal of Instagram account.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG