Restauratie buste

Deze admiraal als buste is vermoedelijk 80 jaar oud en zeer decoratief. In dit geval gaat het om admiraal van Elburg uit “het Hof van Kinsbergen.”
 1. Restauratie-buste-00.jpg

  Restauratie-buste-00.jpg

 2. Restauratie-buste-04.jpg

  Restauratie-buste-04.jpg

 3. Restauratie-buste-09.jpg

  Restauratie-buste-09.jpg

 4. Restauratie-buste-10.jpg

  Restauratie-buste-10.jpg

 5. Restauratie-buste-13.jpg

  Restauratie-buste-13.jpg

 6. Restauratie-buste-14.jpg

  Restauratie-buste-14.jpg

 7. Restauratie-buste-21.jpg

  Restauratie-buste-21.jpg

 8. Restauratie-buste-29.jpg

  Restauratie-buste-29.jpg

 9. Restauratie-buste-39.jpg

  Restauratie-buste-39.jpg

 10. Restauratie-buste-51_BURST001_COVER.jpg

  Restauratie-buste-51_BURST001_COVER.jpg

 11. Restauratie-buste-53.jpg

  Restauratie-buste-53.jpg

 12. Restauratie-buste-204.jpg

  Restauratie-buste-204.jpg

 13. Restauratie-buste-813.jpg

  Restauratie-buste-813.jpg

Aan deze buste zitten op zich weinig beschadigingen, echter de buste is in het verleden al drie keer overgeschilderd en de hechting is slecht en laat los van de buste.

De buste eerst goed nagelopen en bestudeerd welke laag authentiek was en een monster van de originele verf schilfer van de buste genomen. Daarna de buste schoongemaakt met gedestilleerd water en veel wattenstaafjes.

Alle scherfjes die los zaten weer aan de buste gelijmd en geconsolideerd. Enkele schilfers die weg waren en afgebroken weer aangevuld aan de buste. Na uitharding pas glad in model geschuurd en alle verf wat te dik was aangebracht in het verleden eraf gestoken met een mesje en spateltje. Pas toen alles schoon, aangevuld en afgestoken was de hele buste goed en grondig geschuurd.

Let wel, het is als restorator zeer belangrijk om de buste authentiek te laten, dus kwast strepen die op de buste aanwezig waren heb ik zover mogelijk in takt gehouden, het is niet de bedoeling dat het een “nieuwe”buste wordt, dit is een dunne scheidslijn waar men als restorator op moet balanceren.

Toen alle oneffenheden fraai waren glad geschuurd zijn er vervolgens drie lagen water gedragen witte verf op de buste aangebracht. De eerste verdunt op de buste als hechtlaag om te impregneren, de tweede laag om de huid van de buste te vullen en de derde laag wat dekkend op bepaalde plekken van de buste. Bijvoorbeeld scheen het grijs nog wat door op het kapsel van de buste.

Met de opdrachtgever is de toon van de kleur wit bepaald met wat testjes. Ik had met pigmenten het krijtwitte eraf gehaald.

Heeft u ook een beschadigde buste die wel een opfris-behandeling mag ondergaan, schroom dan niet contact op te nemen voor een vrijblijvende prijsopgaaf en behandel plan.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG