Reparatie object

Bij sommige objecten zijn de ontwerpers iets “te enthousiast” geweest en hebben ze zich verloren in de vormgeving van hun object.
 1. Restauratie object 1.jpg

  Restauratie object 1.jpg

 2. Restauratie object 2.jpg

  Restauratie object 2.jpg

 3. Restauratie object 3.jpg

  Restauratie object 3.jpg

 4. Restauratie object 4.jpg

  Restauratie object 4.jpg

 5. Restauratie object 5.jpg

  Restauratie object 5.jpg

 6. Restauratie object 6.jpg

  Restauratie object 6.jpg

Het ontwerp van het object en de vormgeving is dan naar wens van de kunstenaar en geweldig maar af en toe staat het object bijvoorbeeld iets uit balans en kan het omvallen.

Zoals bij dit object waren de vier wielen aan de plaat gelijmd zonder pen verbinding. Het object is duidelijk in verschillende delen ontworpen en gebakken in de oven en later samen gevoegd. In het geval van dit moderne object van Jenneke van Doorn uit Oegstgeest zijn de vier wielen aan de onder plaat gelijmd met kit en deze was totaal uitgedroogd na een aantal jaren is een wiel losgelaten en is het object omgevallen.

De prinses is van haar paard gevallen, vele delen van het object zijn gebroken, het hoofdje en de armen waren gebroken en de benen van het paard. Uit voorzorg ben ik de wielen er maar af gaan halen omdat de viscositeit van de kit op het object uitgedroogd waren en hem nu vakkundig en veilig in elkaar te zetten. Eerst zijn alle onderdelen stofvrij gemaakt, schoongemaakt met wattenstaafjes en pure alcohol om vervolgens te lijmen in de afzonderlijke delen zoals op de foto te zien is. Her en der waren wat kleine deeltje vergruisd en weg van het object en deze zijn aan geheeld met een op kleur gemaakte twee componenten pasta. Na uitharding is het object mooi in de juiste vorm geschuurd en her en der had het object nog een retouche voor de juiste patina nodig voor het beste resultaat.

Om het glanzen van de aanvullingen tegen te gaan heb ik de reparatie delen van het object met een bruine of blanke wax aan gedept tot het beste resultaat bereikt werd voor de reparatie van deze vrolijke prinses op haar paard.

Pas toen alle delen van het object klaar en naar wens waren heb ik afzonderlijk de delen weer aan elkaar gelijmd. Ben begonnen met de vier wielen. De plaat van het object was te dun om er een penverbinding in te kunnen maken en het gewicht van de prinses op haar paard vielen mee. Ook heb ik gekozen om de vier wielen aan de plaat te verlijmen en later aan de onderkant aan de binnen zijde, het niet zichtbare gedeelte van de kar van het object, te verstevigen met een op kleur gemaakte pasta. Dit om het goede verband te maken.

Heb met enorm veel plezier, passie en geduld aan dit object gewerkt en ben zelf erg tevreden over het eind resultaat. Denk dat het object nog jaren weer in zijn volle glorie kan pronken bij de eigenaar en wie weet later weer doorgegeven of verkocht kan worden.

Heeft u ook een dierbaar object in huis wat een reparatie nodig heeft, neem dan vrijblijvend contact op. Via de website kan u drie foto’s van Uw beschadigde object downloaden of stuur een mail naar info@margotvanos.nl

u krijgt dan al globaal een behandelplan en een prijsindicatie als antwoord. Telefonisch kan u het beste een afspraak inplannen voor een bezoek met uw object aan het atelier in Hilversum.

Ik kijk er naar uit en voel me vereerd als ik aan Uw dierbare object mag werken.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.