Nederlandse Restaurateur van The Repair Shop

Als restaurateur van The Repair Shop zit ik elke avond met bewondering naar de Engelse versie van The Repair Shop op de BBC te kijken.
 1. The Repairshop achter de schermen_1.jpg

  The Repairshop achter de schermen_1.jpg

 2. The Repairshop achter de schermen_2.jpg

  The Repairshop achter de schermen_2.jpg

 3. The Repairshop achter de schermen_3.jpg

  The Repairshop achter de schermen_3.jpg

 4. The Repairshop achter de schermen_4.jpg

  The Repairshop achter de schermen_4.jpg

 5. The Repairshop achter de schermen_5.jpg

  The Repairshop achter de schermen_5.jpg

 6. The Repairshop achter de schermen_6.jpg

  The Repairshop achter de schermen_6.jpg

 7. The Repairshop achter de schermen_7.jpg

  The Repairshop achter de schermen_7.jpg

 8. The Repairshop achter de schermen_8.jpg

  The Repairshop achter de schermen_8.jpg

 9. The Repairshop achter de schermen_9.jpg

  The Repairshop achter de schermen_9.jpg

 10. The Repairshop achter de schermen_10.jpg

  The Repairshop achter de schermen_10.jpg

Het is een feest van herkenning nu ik vorig seizoen aan de Nederlandse versie van The Repair Shop heb meegedaan als restaurateur van Keramiek. Destijds werd ik benaderd door Warner Bros als restaurateur voor the Repair Shop om mee te doen aan de Nederlandse versie. Na het insturen van een filmpje in mijn atelier in Hilversum werd ik uitgenodigd op gesprek in Amsterdam. Daar werden we als restaurateur geïnterviewd en het werd opgenomen door een camera. Ik was vereerd en trots dat er na enkele weken de uitslag kwam dat ik werd gekozen als restaurateur van keramiek voor The Repair Shop. In de zomer hebben we 6 weken lang in het koetshuis van het landgoed  Elswoud in Overveen van Staatsbosbeheer opnames gehad. Ik ben als restaurateur al mijn hele leven zelfstandig ZZP-er en werk alleen in het atelier aan huis met af en toe het volgen of geven van een cursus en soms een jaar een stagiaire, maar veelal werk ik als restaurateur alleen. Nu mocht ik weken lang een uur naar mijn werk rijden en werd verwelkomt met een kop heerlijke cappuccino en veel gezellige en inspirerende mensen om ons heen en heerlijke lunches met mooie gesprekken en aandacht.
 
Er waren drie filmploegen met als hoogtepunt de Drone opnames. In de eerste week keek de BBC van The Repair Shop ook mee hoe het een en ander verliep. Humberto Tan met zijn visagist en stylist waren er vaak bij met het inbrengen van de objecten en het terug geven. Ik heb veel opgepikt van de interview technieken van Humberto Tan en van de redactie van Warner Bros. Ook vond ik het als restaurateur leerzaam om een paar weken een inkijkje te hebben hoe de mannen van de belichting en het geluid werken en de camera mensen te werk gaan, kortom hoe een programma als The Repair Shop gemaakt wordt. Heel veel respect hiervoor.
Wel is het zo dat televisie maken vooral veel wachten is, deze tijd dat bijvoorbeeld de filmploeg in beeld wil hebben dat een object gelijmd wordt, moet wel nauwkeurig gepland worden. Omdat men het leuk vindt om iedereen op de achtergrond en in het koetshuis aan het werk te zien in The Repair Shop kon ik onder tussen met mijn eigen opdrachten aan de gang. Ik heb dus zeer productieve en fijne werkdagen op locatie gehad en als restaurateur daar ook eens van mogen proeven.
Wat ik het leukste vond dat ik als restaurateur ineens collega’s had! Natuurlijk waren er alle andere specialisten van verschillende disciplines zoals papier, klokken, schilderijen, metaal, mechanica, de poppendokter, stofferen, meubel restaurateur en nog veel meer. We hadden we niet dezelfde discipline, maar we versterkten elkaar in de denkwijze om met oplossingen mee te denken en vaak ook samen te werken. Hoe handig was het dat de klokken man met zijn minuscule loepje en boortje een kleine penverbinding kon boren in mijn aardewerken verbinding!
 
Al met al heb ik als restaurateur bij the Repair Shop aan vijf verschillende items mogen werken, een gipsen Wella plaquette, een gipsen paard, een gipsen Marine schildje, een aardewerken melkkannetje als aapje van de gebroeders Tichelaar en aan een klein keramisch melkkannetje. Deze items staan verderop op mijn site gefotografeerd en zijn uitgebreid besproken.
We waren als restaurateur van the Repair Shop trots op het programma en het eindresultaat, we hebben een mooi document en ervaring om op terug te kijken. Het is een feest van herkenning om nu ieder avond naar the Repair Shop op de BBC te kijken en ik heb met mijn alter ego de vrouwelijke restaurateur van The Repair Shop regelmatig via de sociale media contact.
Ik heb altijd gedacht een boek te schrijven over mijn ervaringen en belevenissen als restaurateur. Niet inhoudelijk over de restauraties zelf, maar juist over de verhalen achter de objecten, de emoties van de klanten en het verhaal wat we mogen helen. Nu is dit zo fraai verteld tijdens The Repair Shop en hebben we een document van mijn werk als restaurateur. Als mijn moeder nog had geleefd was ze zo trots op haar dochter en dit programma geweest!
 
Dankjewel lieve collega’s, Warner Bros, RTL4 en Humberto Tan voor deze geweldige ervaring.
En natuurlijk de mooie mensen achter de objecten die mij hun kostbare bezit hebben toevertrouwd.
 
Heeft u ook een dierbaar object wat beschadigd is, schroom dan niet contact op te nemen met het restauratie atelier.

OBJECT STUK?

Heeft u een object wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

PRIJS AANVRAAG