Restauratie Overige

Naast eerder genoemde materialen kunnen ook diverse aanverwante materialen zoals jade, ivoor, albast glas en diverse soorten marmer gerestaureerd worden.

Deze laten zich vaak prachtig lijmen en aanvullen in de plaatselijke verschillende kleuren zodat het een ader uit de natuursteen zelf lijkt. Dit word dan met de hand gevuld met op kleur gebracht materiaal en gepolijst zodat het het patina van de omgeving aanneemt. Vaak gebruik ik de materiaal eigen stof die in een vijzel tot poeder vermaalt worden en dat weer met epoxy vermeng om op te vullen. Na het met de hand schuren en polijsten krijg je nagenoeg dezelfde uitstraling van het jade, ivoor, albast of marmer.

Er is bij deze materialen van marmer geen retouche mogelijk en zeker niet nodig. Zo ook met rood gebakken klei, of andere objecten gemaakt van divers kleuren klei en baksels. Ook word er op deze manier gerestaureerd aan Tang en Han Dynastie objecten. Zoals de fat lady’s en krijgers te paard. Glas en kristal laten zich prachtig lijmen met een water dunne epoxy die mooi de reflectie van het licht weg haalt, niet verkleurt en geen luchtbellen geeft.

Met dezelfde epoxy kan je ook aanvullingen maken en hoogglans polijsten, maar een restauratie in glas blijft altijd wel wat zichtbaar.

restauratie-028.jpg
restauratie-P1070677.jpg
restauratie-P1120844.jpg
restauratie-P1140005.jpg
restauratie-P1150054.jpg

Diverse berichten over mijn overige restauratiewerkzaamheden

Restauratie aan een grafornament op de Rooms Katholieke begraafplaats in Amersfoort.

Restauratie aan een grafornament op de Rooms Katholieke begraafplaats in Amersfoort.

Betreft een schade aan een aardewerken geglazuurde object toegeschreven aan de kunstenaar Charles Vos. Niet gesigneerd. ca. 1946-1947

Lees verder

Restauratie kintsugi met goud

Restauratie kintsugi met goud

In de afgelopen dertig jaar kon de opdrachtgever kiezen uit een conservatie, het lijmen en vullen in de kleur. Of het restaureren, het zo onzichtbaar mogelijk herstellen en retoucheren van de breuknaadjes en aanvullingen.

Lees verder

ADRES

Margot van Os
Neuweg 77
1214 GM Hilversum

Parkeren kan op de J.H.B. Koekoekstraat
Entree naar het atelier is op de J.H.B. Koekoekstraat naast nummer 46

 

CONTACT

Tel: 035-6239789
Mail: info@margotvanos.nl