Margot van Os

Margot van Os komt uit een kunstzinnige familie en heeft haar studie restauratiewerk gevolgd in Engeland en stage gelopen in Londen en België

Van de Belgische restaurateur André Thijs heeft zij de kneepjes van het vak pas echt geleerd. Margot van Os is lid van de vereniging Restauratoren Nederland en beschikt over een grote specialistische vakkennis. Met meer dan 25 jaar ervaring in het restaureren en conserveren van gips, steengoed, aardewerk en porselein is Margot van Os een vakvrouw met passie voor haar werk en is uw dierbare object in vertrouwde handen.

Het motto van Margot van Os Restoration is: ‘Kapot zijn objecten niets meer waard en gerestaureerd kan men het object behouden er van genieten’. Er bestaat een verschil tussen restaureren en conserveren. In geval van restaureren worden de objecten in originele staat hersteld. De reparaties gebeuren zo onzichtbaar mogelijk. Voor musea worden objecten vaak geconserveerd, wat inhoudt dat de authenticiteit behouden moet blijven e de schade zijn verhaal laat zien, maar dat de rust weder keert. Ook de particulier kiest hier steeds vaker voor, ook omdat het vriendelijker is in prijs.

Hebt u uit familiebezit een dierbaar object dat aan diggelen ligt of dat met vergeelde oude lijm nog bij elkaar wordt gehouden, dan is het nu tijd om met de restaurator in contact te komen. Met veel zorg en geduld wordt uw object uit elkaar gehaald en schoongemaakt.

over-margot-van-os.jpg

Restauratie

Daarna kan het strak in de kleur gelijmd en vakkundig aangevuld worden. In overleg kunt u er ook voor kiezen om de lijmnaadjes en aanvullingen te retoucheren en zo fraai mogelijk te restaureren zodat Uw dierbare en kostbare voorwerp weer kan pronken alsof er nooit iets is gebeurd. Het is mooi om te behouden, ervan te genieten in uw verzameling, het object stijgt in waarde en kan met een gerust hart doorgegeven worden aan een volgende generatie.

Aanbevolen door diverse antiquairs, verzekeringsmaatschappijen, musea, veilinghuizen, verhuisbedrijven, expertisebureaus en vele particulieren in het binnen- en buitenland.

Wat kan ik voor u restaureren?

  • Modern Keramiek
  • Beelden van Gips
  • Delfts Aardewerk
  • Tuinvazen en objecten
  • Antiek Porselein
  • Archeologische vondsten
  • Zoutglazuur potten
  • Glas en Kristal
  • Stenen voorwerpen
Wat kan ik voor u restaureren?

Geschiedenis

1965Geboren met als vader een taxateur / veilingmeester in Kunst Antiek en inboedelgoederen en een artistieke en kunstzinnige moeder.
1985Afgestudeerd aan het NIMETO te Utrecht waar ze kennis maakte met kunstgeschiedenis, ontwerpen, kleurenleer en vormgeving.
1986Opleidingen in Engeland tot restorator van keramiek gevolgd. Daarna vele jaren in de leer geweest bij de Belgische restorator Andre Thijs te Beveren.
1991Atelier gestart in Hilversum. Full time gewerkt met een stagiaire en ruimte geboden aan studenten uit Amsterdam. Tot op heden bijscholingen gevolgd op West Dean College om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Tevens het verzorgen van korte restauratie cursussen.
1998Met het atelier verhuisd naar de Neuweg 77 in Hilversum. Twee maal per jaar kan men haar vinden op een restauratie beurs of buiten fair of op de kunst en antiek beurs in Naarden om een “scherven spreekuur” te houden en om het vak uit te dragen.