Restauratie van een Tang Dynasty paard

Schade aan een paard uit de Tang-Dynasty

Tijdens de Tang dynastie (618-907) bereikte de Chinese keramische traditie een artistiek hoogtepunt. Op basis van het bruin en groen geglazuurde aardewerk uit de Han dynastie ontstond het befaamde driekleurige aardewerk, het Tang Sancai.

Verreweg het meeste van het driekleurige aardewerk werd geproduceerd als grafgift (minqi). Rond Changan en Luonyang waren daarvoor grote werkplaatsen ingericht. In de graven van hooggeplaatste personen werd aardewerk in alle maten en soorten bijgezet. Zo waren er beelden om het graf te bewaken, beelden om de goden gunstig te stemmen en voorwerpen en beelden om ervoor te zorgen dat het de overledene in heet hiernamaals aan niets zou ontbreken. Het paard gold als het meest favoriete dierfiguur. Geproduceerd in mallen werd het soms in grote getalen bijgezet.

Voor restauratie gebruik ik altijd de originele poeders, aarde en grondstoffen om de lijmnaadjes en aanvullingen te verdoezelen of weg te deppen.

Deze conservaties en restauraties kunnen zeer fraai uitgevoerd worden. Ook heb ik de afgelopen 30 jaar al talloze fat ladies, graf vazen en ruiters te paard mogen herstellen.

YouTube kanaalKijk voor het eindresultaat op mijn YouTube kanaal of Instagram account.

Restauratie van een Tang Dynasty paard
restauratie tang paard 1.jpg
restauratie tang paard 3.jpg
restauratie tang paard 4.jpg
restauratie tang paard 2.jpg
ADRES

Margot van Os
Neuweg 77
1214 GM Hilversum

Parkeren tegen betaling
Ingang J.H.B. Koekoekstraat naast nummer 46

 

CONTACT

Tel: 035-6239789
Mail: info@margotvanos.nl