Restauratie aan een aardewerken fonteintje

Heeft u een prachtig huis gekocht met een authentieke aardewerken fonteintje?
aardewerk fonteintje - 1.jpg
aardewerk fonteintje - 2.jpg
aardewerk fonteintje - 4.jpg
aardewerk fonteintje - 5.jpg
aardewerk fonteintje - 6.jpg
aardewerk fonteintje - 7.jpg
aardewerk fonteintje - 8.jpg

Heeft u een prachtig huis gekocht met alle authentieke kenmerken en wil u dit graag behouden? Of brengt u uw huis juist weer terug in oorspronkelijke staat door een oude aardewerken fonteintje aan te schaffen, maar is deze beschadigd. Niet getreurd.

Veelal zijn op het toilet of in de hal van oude woningen een aardewerken fonteintje geplaatst. Dit aardewerken fonteintje is vaak 80 tot 100 jaar oud, een poreus en breekbaar materiaal en intensief gebruikt.

Wat gebruikers schade kan juist charmant zijn, denk bijvoorbeeld aan wat crack lee aan de binnenkant van het aardewerken fonteintje of wat aanslag of bruine barsten. Dit kan juist charmant zijn en hoort bij de tand des tijds.

Zijn er echter echt delen van het fonteintje afgebroken of met oude gele lijm gelijmd, dan kan dit zeer storend zijn. In dit geval was het fonteintje echt gebroken doordat er een tapijtrol opgevallen was, ook was er een kleine ronding van het fonteintje gebroken waarmee het fonteintje aan de muur bevestigd kan worden.

Het beschadigde aardewerken fonteintje heb ik eerst goed schoongemaakt, gelijmd in de kleur en met de hand een retouche gegeven van dezelfde kleur. Let wel, de lijm is ijzersterk, maar de retouche zou er theoretisch met Jiff en een schuurspons of met oplosmiddelen, lees agressieve schoonmaak middelen, afgehaald kunnen worden. Het is dus na restauratie van het fonteintje niet meer de bedoeling dat men het intensief kan gebruiken.

In dit geval was het aardewerken fonteintje in de hal geplaatst met een koud water kraan, en vlak bij de moderne keuken. Het was van de opdrachtgever meer de bedoeling om het te behouden dan om daadwerkelijk intensief te gaan gebruiken.

Het gebroken aardewerken fonteintje op de foto kwam van de overloop op de eerste verdieping en heb ik in het atelier kunnen herstellen.

Het  identieke aardewerken fonteintje beneden in de hal heb ik op locatie wat schoongemaakt, een vuile poreuze, dus lekkende barst vol laten vloeien met lijm, deze is geconserveerd. Een kleine chip die weg was fraai aangevuld en op kleur gebracht. Het is weer een mooi origineel en rustig gezicht in de prachtige villa.

Er is dus zeker een mogelijkheid om bij U op locatie te werken, dit alles gaat in overleg.

AARDEWERK BEELD STUK?

Heeft u een aardewerk beeld wat is beschadigd en voor u van waarde is, dan is de kans groot dat ik het voor u kan herstellen. Ik heb speciaal hiervoor een formulier op deze website die u kunt invullen zodat de schade kan bekijken.

FORMULIER
ADRES

Margot van Os
Neuweg 77
1214 GM Hilversum

Parkeren tegen betaling
Ingang J.H.B. Koekoekstraat naast nummer 46

 

CONTACT

Tel: 035-6239789
Mail: info@margotvanos.nl